Producten
Speciaal


Acca sellowiana


vruchten

Artikelcode: ACCAAcca sellowiana
De feijoa (Feijoa sellowiana), ook wel bekend als de ananasguave, is een groenblijvende struik of boom die 7 meter hoog kan worden. De tegenoverstaande bladeren zijn ovaal, 3 - 6 cm lang en 2 - 3 cm breed. De onderzijde van het blad is zilverig behaard. De bloemen groeien solitair of in kleine groepen bijeen. De bloembladeren zijn wit tot roze en de kroon is rood.
Deze plant is de enige soort in zijn geslacht, hij is verwant aan de guave. Hij komt oorspronkelijk voor in de hooglanden van Zuid-Brazilië, Paraguay, Uruguay en Noord-Argentinië. De sappige vrucht is groen, ter grootte van een kippenei en ellipsvormig. De vrucht smaakt een zoetzuur en is pas rijp als hij in het voorjaar van de bomen valt.
Het is een plant uit warme klimaten en de subtropen, die ook kan groeien in de tropen, maar die enige winterkou nodig heeft om vruchten te geven. Op het Noordelijk Halfrond kan deze plant gekweekt worden in streken zo noordelijk als het westen van Schotland, maar de plant krijgt geen vruchten wanneer de bloemknoppen afsterven bij temperaturen beneden de -9°C. Deze plant wordt ook veel geteeld in Nieuw-Zeeland. winterhard tot -12 gradenAcca sellowiana C3 20/30   € 14.00 
 
Aantal
Acca sellowiana C3 50-60 cm (veredelt)   € 20.00 
 
Aantal
Acca sellowiana C6 120 cm   € 25.00 
 
Aantal
Acca sellowiana C9 40/60   € 28.00 
 
Aantal
Acca sellowiana C9 stam 100 cm   € 47.00 
 
Aantal
Acca sellowiana !LET OP! niet verzendbaar C35 200 cm   € 73.00 
 
Aantal