Producten
Speciaal


Akebia quinata


klimplanten

Artikelcode: AKEBIAAkebia quinata
Akebia quinata ook wel schijnaugurk. 
Heeft donkergroene, handvormige bladeren. De Akabia komt voor in China, Japan en Korea.
Het is een bladverliezende houtachtige Slingerplant. Deze plant is zeer geschikt voor een Pergola, Loggia of lattenrooster. De plant kan vrij groot worden en heeft daarom een stevige steun nodig.
De afzonderlijke blaadjes zijn ovaal tot eirond. De ranken zijn violetbruin van kleur. Vanaf het begin van de lente hangen de chocoladekleurige bloemen in kleine, lange trosjes vanuit de bladoksels naar beneden. Ze hebben geen kroonblaadjes en bevatten ook geen honing, maar ruiken intens en lekker. Plant voor een goede (kruis)bestuiving het liefst twee planten bij elkaar.
Als de zomer zonnig, langdurig en flink warm is, worden de bloemen gevolgd door vruchten, die een purperblauwe kleur hebben. Deze vruchten zijn niet lekker.
De akebia Quinata groeit zowel in de zon als in de halfschaduw en ze stellen geen bijzondere eisen aan de bodem. Ze verdragen elke vochtige, goed doorlatende grond en zijn betrekkelijk droogteresistent. Zet de plant meteen op zijn definitieve plaats, want hij houdt niet van verplanten. Jonge planten moeten tijdens de winter wat worden afgedekt, oudere planten zijn volkomen winterhard.Akebia quinata C2 100 cm 1 stok   € 13.00 
 
Aantal