bomen en heesters uit volle grond


Albizia tropical dream

Albizia tropical dream
bomen en heesters uit volle grond

Albizia julibrissin tropical dream (pos 1) 
Deze middel grote boom komt van herkomst uit Azië. De albizia julibrissin tropical dream komt uit de familie Mimosaceae. De Italiaanse Filippo delgli albizi ( natuurkundige)heeft vele zaden in 1749 naar firenze gebracht . De tropical dream is als beste cultivar uit een groep zaailingen die zijn gekweekt uit hoger gelegen gedeeltes rond Seoul (Korea) . Daar hebben ze -20 graden Celsius zonder schade overleeft. En zelf bij een kweker in Hongarije hebben zelfs -25 graden Celsius zonder schade overleeft. De albizia wordt ook wel zijdeboom,Perzische slaapboom , powder puff tree en persian silk tree genoemd. De bloemen van deze tropical dream komen in clusters en elke dag gaat een nieuwe bloem open van de cluster. Deze tropical dream is een zeer uitbundige bloeier de wel 2 maanden kan duren. De bloemen komen in juli/september. De bloemen komen met grote aantallen aan de tropical dream donker roze pluizige bloemen die op steeltjes staan . Na de bloei komen er lange zaadpeulen aan. De bladeren zijn zacht en vouwen zich een half uur voor dat de zon onder gaat vandaar Perzische slaapboom .De tropical dream is een bladverliezende boom die ongeveer 6 meter hoog kan worden. De albizia julibrissin tropical dream houdt niet van natte voeten (wortelrot) zorg daarvoor dat hij in goed gedraaineerde grond staat. Deze tropical dream hebben wíj op hoogstam in verschillende maten. Stamdikkte 6/8 8/10 10/12 . Deze staan in de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden.


.


Aantal  Carya Illinoinensis

Carya Illinoinensis
bomen en heesters uit volle grond

Carya Illinoiensis (pecannoot)
De Carya Illinoiensis is een notenboom uit Amerika en behoort tot de familie Juglansdaceae. De bloemen kijken op katjes en zijn geel/groen van kleur. De bloemen zijn vrouwelijke als mannelijk en komen in clusters aan de uiteinden van de taken. Deze komen in mei. Na de bloei vormen zich langwerpige vruchten die in oktober rijp zijn. De notenschil is rood/bruin van kleur met donker bruine strepen. De pecannoot is zoet van smaak en kan vers gegeten worden of geroosterd. Deze noten staan bekend om hun vele vitaminen en mineralen met name vitamine E. De bladeren bestaan uit deel blaadjes die lancetvormig en 10/20 cm lang zijn en aan de randen gezaagd. Deze Carya Illinoiensis is een bladverliezende boom en staat graag op een zonnige plek. De grond soort kalkrijk , voedselrijke en een vochtige grond. De Carya Illinoiensis wordt in Nederland ongeveer 10 meter hoog maar groeit vrij langzaam en is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze bomen komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. Wij hebben deze alleen in hoogstam en in verschillende stamdikte 8/10 10/12 12/14 .


.


Aantal  Cornus kousa eddie's white wonder

Cornus kousa eddie's white wonder
bomen en heesters uit volle grond

Cornus Eddie,s White Wonder 
Deze cornus is een hybride tussen een Florida en een C.nutallii. Deze cornus komt van de kweker Henry Eddie uit Vancouver Canada . Deze cornus Eddie,s White Wonder is bekroond met een award of merit door de Royal Horticultural Society. Deze cornus Eddie,s White Wonder bloeit zeer uitbundig in het voorjaar met grote prachtige glanzende witte schutbladeren. De bloemen (schutbladeren) zijn wel 10 cm groot. Elke bloem heeft 4/6 schutbladeren. Deze cornus is een steriele hybride soorten waar na de bloei weinig tot geen vruchten aan komen. De cornus Eddie,s White Wonder is een bladverliezende boom die een zuilvormmige groei heeft. Deze cornus kan 6 meter hoog worden en door zijn zuilvormmige groei ook geschikt is voor kleinere tuinen. Door deze groei wijze is er weinig tot geen snoei nodig. De bladeren zijn ovaal van vorm en zijn ongeveer 8 cm groot en glanzend donker groen van kleur. In de herfst krijgen de bladeren prachtige kleuren van oranje, rood en paars. Deze cornus Eddie,s White Wonder staat graag op een zonnige plek in wat zure grond (plantgat mengen met wat tuinturf) . Deze cornus Eddie,s White Wonder hebben wíj in struikvorm 200/250 cm en op hoogstam 6/8 . 


.


Aantal  Davidia invocrata

Davidia invocrata
bomen en heesters uit volle grond

Davida ivolucrata 
De Davida ivolucrata komt van nature voor in China en is ontdekt door franse missionaris Armand David vandaar dat deze boom naar hem vernoemd is. De Davidia ivolucrata wordt in gedeeld in de familie nayssaceae . In Nederland wordt deze ook wel zakdoekjes of vaantjesboom genoemd. Deze Davida ivolucrata heeft een prachtige bouwwijze het bloemhoofdje is ongeveer 2 cm groot met daarom heen 2 grote witte schutbladeren, die circa 10/16 cm groot zijn . Bij het begin zijn de grote schutbladeren licht groen van kleur die later naar wit verkleuren. De bloei tijd van de Davida is mei/juni. Het is een waardevolle boom voor bijen en vlinders. Na de bloei komen er nootachtige vruchten aan. De Davida ivolucrata is een zeer langzaam groeiende boom die een hoogte van 10/12 meter kan bereiken. Het kan wel 10/12jaar duren voordat hij in bloei komt, die bomen die wij hebben zijn al 8jaar oud. De zaden zijn zeer moeilijk te ontkiemen (18 maanden) . De Davida ivolucurata is een bladverliezende boom met hartvormige bladeren die licht groen van kleur zijn. In de herfst verkleuren deze naar geel/rood. De Davida ivolucrata is winterhard tot -15/-17 graden Celsius. De standplaats en grondsoort maakt hem niet zoveel uit. Deze bijzondere bomen komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. We hebben ze in struikvorm 200/250cm en op hoogstam 6/8 .


.


Aantal  Frangula alnus fine line ®

Frangula alnus fine line ®
bomen en heesters uit volle grond

Frangula Alnus Fine Line (r)
Frangula Alnus Fine Line is een plant uit de wegedoorn familie Rhamnaceae . Deze nieuwe soort frangula heeft in 2010 de zilveren medaille gewonnen op Valkplant Plantarium. Deze Frangula Alnus Fine Line heeft een zuilvormmige groei waardoor deze ook in een klein tuin of patio past. De bladeren zijn zeer diep in gesneden en prachtig donker glanzend groen van kleur. De bladeren verkleuren in de herfst naar goud/geel van kleur. De bloemen zíjn klein en wit van kleur die heerlijk geuren en zeer in trek zijn bij bijen. De bloeitijd is mei/juni. Na de bloei komen er kleine rode besjes aan die later naar zwart verkleuren. Deze besjes zijn zeer in trek bij vogels. Deze Frangula Alnus Fine Line is een bladverliezende boom die een maximale hoogte kan bereiken van 4 meter en 1 meter breed. Deze heester groeit zeer langzaam. De Frangula Alnus Fine Line groeit op alle grond soorten en is zeer winterhard. Deze is ook geschikt voor in een pot. Deze komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. We hebben deze Frangula Alnus Fine Line in 2 verschillende maten 125/150 en 150/175 .


.


Aantal  Heptacodium Micomiodes

Heptacodium Micomiodes
bomen en heesters uit volle grond

Heptacodiun miconioides 
De heptacodiun miconioides komt oorspronkelijk uit China. Hij bloeit in clusters waar uit geurige kleine roodwitte bloemen komen. In Holland wordt hij ook wel de zeven zonenboom genoemd. Tijdens de bloei worden de bloemen druk bezocht door bijen en vlinders. De heptacodiun miconioides bloeit september tot eind oktober. Na de bloei worden de kelkbladeren prachtig rood. De bloemen bloeien niet allemaal gelijktijdig je krijgt dan een prachtig kleuren spektakel van roomwitte bloemen als rode kelkbladeren. De heptacodiun miconioides is een bladverliezende boom die 4.5 hoog wordt en zeer makkelijk te snoeien is. De heptacodiun miconioides is zeer winterhard en staat graag in de volle zon of in de half schaduw. De grond soort maakt hem niet zoveel uit. Deze prachtig heptacodiun miconioides hebben we in hoogstam. We hebben ze in 3 verschillende maten 6/8 10/12 12/14 stamdikkte.


.


Aantal  Hibiscus syriacus purple pillar ®

Hibiscus syriacus purple pillar ®
bomen en heesters uit volle grond

Hibiscus syriacus gandini santiago purple pillar 
De hibiscus syriacus wordt bij de familie malvaviscus in gedeeld. Deze hibiscus purple pillar komt van de kweker Francisco Gandini in Guidizzolo Italië. Deze hibiscus is opmerkelijk nieuw soort in het hibiscus sement door zijn uitzonderlijke zuilvormmige groei (pillar). Deze hibiscus syriacus gandini santiago purple pillar heeft vele prijzen gewonnen, GreenThumb Award, Direct Garden Association en de zilveren Medaille Plantarium 2016. De hibiscus purple pillar is zeer bloeirijk en heeft bloemen van onder tot boven in de plant. De bloemen zíjn groot, paars met rood uitwaarts centrum van kleur. De bloemen zijn semi-dubbel en bloeien juli/september. Deze hibiscus purple pillar produceert geen zaden na de bloei periode. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 4 meter en 1 meter breed. Dit is een van de nieuwste cultivars voor een kleine tuin of patio tuinen door zijn prachtige zuilvormmige groei en heb bijna tot geen snoei nodig. De bladeren zijn mooi groen van kleur en 3 lobbig van vorm. Deze hibiscus purple pillar is bladverliezend en is zeer winterhard. Deze hibiscus purple pillar staat graag op een plek in de zon/ half schaduw . 
Communautaire planten soort bescherming EU38302. Beschermde verscheidenheid ( verboden reproductie) .
Deze hibiscus syriacus gandini santiago purple pillar hebben wij in een maat 200/250cm.


.


Aantal  Koelreuteria paniculata

Koelreuteria paniculata
bomen en heesters uit volle grond

Koelreuteria panuculata 
De koelreuteria panuculata behoort tot de zeepboom familie sapindaceae. Deze boom wordt ook wel blazenboom , lampionnenboom of Chinese vernisboom genoemd. De koelreuteria panuculata komt van nature voor in China en Korea. De bloemen komen in clusters van ongeveer 30 cm met prachtig fel gele bloemetjes. Deze bloemen verschijnen midden in de zomer. Na de bloei periode komen er blaasvormige zaaddozen aan die op lampionnen lijken. Ze zijn eerst groen van kleur die later naar rood verkleuren. Het blad is beveerd er verschijnen dus meerdere blaadjes aan een bladsteel. In het voorjaar hebben de knoppen van het blad een rood achtige kleur. De bladeren verkleuren in de herfst naar oranje/geel. Deze koelreuteria panuculata is een bladverliezende boom die 5/6 meter hoog kan worden. Deze boom groeit vrij langzaam en heeft weinig tot geen snoei nodig. De koelreuteria panuculata groeit op iedere grond soort en is zeer winterhard . We hebben deze op hoogstam in 2 verschillende maten 6/8 8/10 . 


.


Aantal  lagerstroemia Muskogee

lagerstroemia Muskogee
bomen en heesters uit volle grond

Lagerstroemia Tuscarora, Muskogee, Natches. 
De lagerstroemia komt uit het geslacht lythraceae. De lagerstroemia is inheems in Azië en Australië en India , en is in de 18e eeuw naar Europa en naar Amerika gebracht. De lagerstroemia Muskogee, Natches,Tuscarora zijn kruisingen tussen L.indica en L.fauriei deze zijn ontwikkeld door Nationaal Arboretum in Washington in Amerika. De bloemen van de lagerstroemia komen in clusters die in juli/augustus bloeien. Hij bloeit zeer rijkelijk die op weg is om de harten van vele tuin liefhebbers te veroveren met prachtige bloemen. Op latere leeftijd krijgt hij een mooie gevlekte stam die grijs/groen en bruin van kleur is . De struikvorm groeit later tot een meerstammige boom die ongeveer 4.5 meter hoog wordt vol met prachtige bloemen. In maart kunt u deze snoeien naar u wens, wees niet bang hij bloeit namelijk op nieuw hout en snoeien bevordert de bloei. De bladeren zijn donker groen van kleur die in de herfst prachtig verkleuren naar oranje/rood. De lagerstroemia komt laat in blad . Deze 3 soorten lagerstroemia,s zijn zeer winterhard hebben in Amerika -23 graden Celsius overleeft. De lagerstroemia tolereert droogte, kleigrond en luchtvervuiling. De lagerstroemia staat graag in de volle zon/half schaduw. 
Lagerstroemia Muskogee lila/paars 
lagerstroemia Natchez wit
Lagerstroemia Tuscarora rood 
We hebben deze bomen in de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. We hebben deze in verschillende maten. 
Lagerstroemia Tuscarora struikvorm 150/200
Lagerstroemia Muskogee struikvorm 150/200
Lagerstroemia Natchez hoogstam 6/8 8/10 12/14 14/16 stamdikkte 


.


Aantal  Lagerstroemia Natchez

Lagerstroemia Natchez
bomen en heesters uit volle grond

Lagerstroemia Tuscarora, Muskogee, Natches. 
De lagerstroemia komt uit het geslacht lythraceae. De lagerstroemia is inheems in Azië en Australië en India , en is in de 18e eeuw naar Europa en naar Amerika gebracht. De lagerstroemia Muskogee, Natches,Tuscarora zijn kruisingen tussen L.indica en L.fauriei deze zijn ontwikkeld door Nationaal Arboretum in Washington in Amerika. De bloemen van de lagerstroemia komen in clusters die in juli/augustus bloeien. Hij bloeit zeer rijkelijk die op weg is om de harten van vele tuin liefhebbers te veroveren met prachtige bloemen. Op latere leeftijd krijgt hij een mooie gevlekte stam die grijs/groen en bruin van kleur is . De struikvorm groeit later tot een meerstammige boom die ongeveer 4.5 meter hoog wordt vol met prachtige bloemen. In maart kunt u deze snoeien naar u wens, wees niet bang hij bloeit namelijk op nieuw hout en snoeien bevordert de bloei. De bladeren zijn donker groen van kleur die in de herfst prachtig verkleuren naar oranje/rood. De lagerstroemia komt laat in blad . Deze 3 soorten lagerstroemia,s zijn zeer winterhard hebben in Amerika -23 graden Celsius overleeft. De lagerstroemia tolereert droogte, kleigrond en luchtvervuiling. De lagerstroemia staat graag in de volle zon/half schaduw. 
Lagerstroemia Muskogee lila/paars 
lagerstroemia Natchez wit
Lagerstroemia Tuscarora rood 
We hebben deze bomen in de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. We hebben deze in verschillende maten. 
Lagerstroemia Tuscarora struikvorm 150/200
Lagerstroemia Muskogee struikvorm 150/200
Lagerstroemia Natchez hoogstam 6/8 8/10 12/14 14/16 stamdikkte 


.


Aantal  Lagerstroemia tuscarora

Lagerstroemia tuscarora
bomen en heesters uit volle grond

Lagerstroemia Tuscarora, Muskogee, Natches. 
De lagerstroemia komt uit het geslacht lythraceae. De lagerstroemia is inheems in Azië en Australië en India , en is in de 18e eeuw naar Europa en naar Amerika gebracht. De lagerstroemia Muskogee, Natches,Tuscarora zijn kruisingen tussen L.indica en L.fauriei deze zijn ontwikkeld door Nationaal Arboretum in Washington in Amerika. De bloemen van de lagerstroemia komen in clusters die in juli/augustus bloeien. Hij bloeit zeer rijkelijk die op weg is om de harten van vele tuin liefhebbers te veroveren met prachtige bloemen. Op latere leeftijd krijgt hij een mooie gevlekte stam die grijs/groen en bruin van kleur is . De struikvorm groeit later tot een meerstammige boom die ongeveer 4.5 meter hoog wordt vol met prachtige bloemen. In maart kunt u deze snoeien naar u wens, wees niet bang hij bloeit namelijk op nieuw hout en snoeien bevordert de bloei. De bladeren zijn donker groen van kleur die in de herfst prachtig verkleuren naar oranje/rood. De lagerstroemia komt laat in blad . Deze 3 soorten lagerstroemia,s zijn zeer winterhard hebben in Amerika -23 graden Celsius overleeft. De lagerstroemia tolereert droogte, kleigrond en luchtvervuiling. De lagerstroemia staat graag in de volle zon/half schaduw. 
Lagerstroemia Muskogee lila/paars 
lagerstroemia Natchez wit
Lagerstroemia Tuscarora rood 
We hebben deze bomen in de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden. We hebben deze in verschillende maten. 
Lagerstroemia Tuscarora struikvorm 150/200
Lagerstroemia Muskogee struikvorm 150/200
Lagerstroemia Natchez hoogstam 6/8 8/10 12/14 14/16 stamdikkte 


.


Aantal  Magnolia daybreak
bomen en heesters uit volle grond

Magnolia Daybreak 
De magnolia komt uit de familie magnoliaceae. De magnolia Daybreak is een Amerikaanse hybride en is de gouden medaille winnaar van de Pennsylvania Horticultural Society 2004. Deze magnolia Daybreak heeft een een zuilvormmige groei . Deze kan 8 meter hoog worden en maar 2.5 meter breed en is zeer geschikt voor de kleinere tuinen. De bloemen zíjn zalm roze van kleur en heerlijk geurend. Door dat deze bloemen niet allemaal gelijktijdig bloeien krijg je een mix van meerdere kleuren door de oude en nieuwe bloemen. Daardoor kan de bloei wel een paar weken duren. Als de bloem helemaal open is kan deze wel 25 cm groot worden. De Daybreak bloeit later dan andere rassen waardoor ze minder gevoelig zijn voor late nachtvorst. Bloeitijd mei. De bladeren bladeren zijn groot en licht groen van kleur met een licht golvende rand. De Daybreak groeit het best in de volle zon of half schaduw en in goed gedraaineerde grond. De grond soort licht zurig-neutraal. Deze is zeer winterhard. Deze is echt voor een liefhebber we hebben deze in hoogstam wordt zelden aangeboden dus al een redelijke boom . Deze magnolia komt uit de volle grond dus kan pas oktober er uit gehaald worden. Boom maat hoogstam 8/10 met kluit.


.


Aantal  Magnolia kobus isis ®
bomen en heesters uit volle grond

Magnolia kobus isis(r)
Magnolia kobus isis komt uit de familie magnoliaceae. Deze magnolia kobus isis is een nieuwe selectie gekweekt door Dr.laszlo Maraczi en in 2014 op de markt gebracht door Prenor Kerteszeti Parkepito. Deze magnolia kobus isis is beschermd in Europa door nummer EU29997 . Vermeerdering verboden. Deze magnolia kobus isis is gouden medaille winnaar van Greenery of Life in Warschau in 2014. Deze magnolia heeft een zuilvormmige groei die 7 meter hoog kan worden en 2 meter breed. Door deze groei wijze is deze magnolia kobus isis zeer geschikt voor de kleinere tuinen of patio. Deze magnolia heeft een zeer rijkelijke bloei met prachtige witte bloemen, die wel 10 cm groot worden. Elke bloem heeft 6 kelkbladeren. De magnolia kobus isis bloei voor dat er bladeren verschijnen april/mei. Na de bloei kunnen er vruchten aankomen die wel 12 cm lang zijn en rood van kleur. De bladeren zijn eivormig en 8/15 cm lang. Het jonge blad heeft bij het uitlopen een bronzige kleur die later veranderd naar groen. Deze magnolia kobus isis is weinig gevoelig voor ziekten of aantastingen. Deze magnolia groeit slecht op kalkrijke grond doet het beste op licht zurig grond ( plantgat mengen met wat tuinturf) . Deze magnolia kobus isis hebben in 2 verschillende hoogstam maten met stamdikkte 8/10 10/12 . Deze bomen komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden .


.


Aantal  Magnolia sieboldii
bomen en heesters uit volle grond

Magnolia Sieboldii 
De magnolia Sieboldii komt van herkomst uit Japan,China en korea. Deze magnolia Sieboldii wordt ook wel magnolia Oyama genoemd. Deze Sieboldii komt uit de magnoliaceae familie. Deze magnolia Sieboldii is vernoemd naar de Duitse arts Philipp Frans von Siebold (1796-1866) . Deze magnolia Sieboldii is een bladverliezende heester die maximaal 4 meter hoog word. Deze Sieboldii groeit zeer langzaam waardoor deze bijna geen onderhoud nodig heeft. De bloemen hebben een doorsnede van 10 cm bestaande uit 9 witte kelkbladeren en het hart is prachtig rode meeldraden. Deze bloemen zijn heerlijk geurend. Deze Sieboldii bloeit in juni. Na de bloei komen er rode ovale vruchten aan. De bladeren zijn eivormig donker groen van kleur die in de herfst naar geel verkleuren . Deze Sieboldii staat graag in humusrijke tot licht zure grond in de volle zon of half schaduw. We hebben deze in een forse maat 175/200 cm . Deze bomen komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden.


.


Aantal  Tamarix tendra
bomen en heesters uit volle grond

Tamarix tendra (saldceder)
De tamarix is inheems in zuid-oost Europa en west-Azië. De tamarix tendra behoort tot de familie tamaricaea. De tamarix in een klein boom die ongeveer 4 meter hoog wordt. De tamarix tendra is een bladverliezende boom. De tamarix heeft een open kruin met overhangende takken. Deze tamarix tendra bloeit in april/mei met prachtige licht roze bloemen in dichte trossen. Deze bloeit zeer uitbundig. Na de bloei komen er zaaddozen aan. De bladeren zijn klein ovaal schubvormig en groen van kleur en de schors is donker bruin tot bijna zwart van kleur. De tamarix tendra houdt van een standplaats in de volle zon en is niet kieskeurig wat grond soort betreft . De tamarix tendra is zeer winterhard en zout en wind tolerant. Deze kan ook goed aan de kust geplant worden. Deze tamarix tendra kan je na de bloei snoeien om de kruin compact te houden. Snoeien bevordert de bloei. Wij hebben deze alleen in hoogstam met stamdikkte 6/8 8/10 . Deze bomen komen uit de volle grond en kunnen in oktober gerooid worden.


.


Aantal