Producten
Speciaal

<< Vorige - Volgende >>


cercis in soorten (judasboom)


bomen en heesters met bloemen

Artikelcode: CERCIScercis in soorten (judasboom)
Cercis siliquastrum en canandensis ook wel judasboom ontleent z'n naam aan 
de Bijbelse vertelling, waarin Judas zich aan deze boom ophing. 
De bovenstaande zin is een aangrijpend recitatief uit Bach's Mattheus Passie.
De Judasboom heeft een opvallende bloei in april - mei.
De herkomst van deze boom ligt dan ook in het oostelijke Middellandse-Zeegebied. Het is een fantastisch mooie en bijzonder bloeiende boom/ sierheesters.

verschil in soorten
De Cercis Siliquastrum is een boom die tot 8 meter hoog kan worden en heeft groene hartvormige bladeren. de bloemen zijn roze van kleur.

De Cercis Canandensis (forest pansy) is een rood/bruin bladerige Cercis die in tegenstelling tot de Siliquastrum meer een sierheester is dan een boom, de canadensis word maar 2,5 tot 3 meter hoog.

snoeien
Een judasboom plant je maar eenmaal, verplanten is vrijwel onmogelijk. De boom vormt een lange penwortel. Die is niet zomaar even uit te graven. Plant de boom of struik in het voorjaar als de knoppen beginnen te zwellen.
'Volgroeide' bomen stellen geen speciale eisen aan de snoei, bovendien is snoeien dan eigenlijk overbodig, tenzij moet worden verjongd. In dat geval kunnen de takken tot even boven de grond worden weggezaagd. Deze snoeiklus moet in de zomer worden uitgevoerd.
Jonge' bomen of struiken krijgen alleen begeleidingssnoei: bij het snoeien wordt uitgegaan van een stamhoogte van 50 - 60 cm met daarop 3 - 5 scheuten, die zover mogelijk uit elkaar staan. De judasboom heeft de neiging z'n scheuten dicht bijeen te laten groeien. Dit moet worden voorkomen, omdat anders later problemen ontstaan; de nauwe vertakkingen scheuren bij felle wind gemakkelijk. 
Snoei aan het begin van de zomer dood en beschadigd hout weg.
Winterhard tot -18 gradenCercis Canadensis 'forest pansy' !LET OP! niet verzendbaar C30 200 cm   € 144.00 
 
Aantal
Cercis siliquastrum C3 90 cm   € 13.00 
 
Aantal