Producten
Speciaal

<< Vorige - Volgende >>


Musa basjoo (japanse vezelbanaan)


bananenplanten

Artikelcode: MUSA BMusa basjoo (japanse vezelbanaan)
Musa basjoo ( japanse vezelbanaan)

De enige Musa vertegenwoordiger, die met bescherming de winter door te krijgen is, is: Musa basjoo afkomstig uit Japan (oorspronkelijk China). Deze soort banaan wordt in Japan gekweekt voor de vezels. De plant dankt zijn naam aan het doek genaamd "bashofu". Dit doek werd gebruikt om bijvoorbeeld boeken te binden.
Verzorgen
Alle bananen houden van een zeer voedselrijke grond. Voordat je een banaan plant moet er een groot gat van 90 x 90 x 90 cm gegraven worden. Daarin moet compost, ruige mest, bladaarde, beender-bloedmeel, en gewone tuingrond worden gemengd. Dit mengsel houdt zowel vocht als voedingsstoffen vast en dat is wat de banaan verlangd. Let er wel op dat de grond doorlatend moet blijven!
De musa basjoo is wel winterhard, maar de bladeren en stam zullen wel afsterven in de winter.
Bedek de bodem daarom goed in de wintermaanden door een goede dikke laag stro of oude bladeren, in het voorjaar zal de musa basjoo vanuit de wortels weer opkomen.
Als je  geen moeite teveel is, kunnen de "stammen" geheel worden ingepakt, de kans bestaat dan dat de plant (op de bladeren na) in tact blijft en dan is een bloeiwijze niet uitgesloten! 

In het voorjaar kun je de dode plantenresten weghalen, en stevig mesten met mest /beendermeel, want de plant is een veelvraat. Je zult dan in het hart van de "stam" "leven" zien, het binnenste voelt stevig aan en heeft een roseachtige kleur. Er zullen zich 4 tot 8 enorme bladeren ontwikkelen. Eerste zie je het blad opgerold uit de "stam" komen en langzaam rolt ‘ie zich uit tot een tot 1,5 meter groot blad en dit kan in een goede zomer iedere 10 dagen gebeuren. Een geweldig schouwspel!
Na enkele jaren kan de plant tot 4 meter hoog worden. Ook tijdens het groeiseizoen vindt deze plant een goede scheut vloeibare mest heerlijk, stop met mesten in juli.
Hij neemt veel plaats in, zowel de grote bladeren als de uitlopers nemen op den duur enkele vierkante meters in beslag. Het kan zelfs zijn, dat de plant bloemen en zelfs vruchten vormt, maar die zijn (helaas voor de liefhebber) niet te eten. 
Winterhard: tot -15 graden ( zonder bescherming sterft hij af tot aan de grond. in het voorjaar komt hij weer op vanuit de wortel) Musa basjoo P12 20/25   € 6.00 
 
Aantal
Musa basjoo C2 20/30 cm   € 8.00 
 
Aantal
Musa basjoo C6, 80/100 cm   € 20.00 
 
Aantal
Musa Basjoo !LET OP! niet verzendbaar C50 1200 cm   € 91.00 
 
Aantal