Speciaal


psidium in soorten


vruchten

Artikelcode: PSIDIUMpsidium in soorten
De guave stamt uit vermoedelijk uit Midden-Amerika en wordt wereldwijd in de (sub)tropen gekweekt. De vruchten kunnen uit de hand worden gegeten, tot marmelade, jam, compote worden verwerkt en voor de productie van frisdranken, vruchtensappen, vruchtenwijn en likeur worden gebruikt. De guave is de meest gekweekte soort uit het geslacht Psidium, dat zo'n 150 soorten telt, waarvan er vele eetbare vruchten hebben, maar die als cultuurplant van weinig betekenis zijn.
De guave (Psidium guajava) is een diepvertakte, groenblijvende struik of tot 10 m hoge boom met uitgespreide takken, een tot 25 cm brede stam en een roodbruine, schilferige schors. De tegenoverstaande bladeren hebben duidelijke zijnerven en zijn gaafrandig, leerachtig, ovaal, van boven donkergroen en kaal, van onderen bezet met een viltige beharing 
De aardbeiguave komt van nature voor in het oosten van Brazilië en wordt veel gekweekt in de tropen van de Nieuwe Wereld. Ook kan hij worden aangetroffen in Afrika, Zuid- en Zuidoost-Azië en op sommige eilanden in de Grote Oceaan zoals Hawaï, waar 
De aardbeiguave (Psidium cattleianum, synoniem: Psidium littorale) is een verwant van de bekende guave (Psidium guajava). 
Groenblijvende boom met een gladde, bruine stam. De vruchten kunnen uit de hand worden gegeten of worden verwerkt tot vruchtensap, taartvulling, compote, marmelade, jam of consumptie-ijs.
niet winterhardPsidium guajave (Guave) C3 100 cm   € 25.00 
 
Aantal
Psidium guajave (Guave) C6 150 cm   € 29.00 
 
Aantal
Psidium cattleyanum C3 75 cm   € 29.00 
 
Aantal
Psidum litoralis C3 100 cm   € 29.00 
 
Aantal